Kiemelt kép

Ilyen volt a The Middle

Az amerikai ABC  csatorna népszerű sitcomja, a The Middle, amely itthon többek között A semmi közepén címmel ment a tévében, május végén véget ért. A sorozat itthon az HBO csatornáin, illetve az HBO GO szolgáltatáson tekinthető meg  szinte teljesen szinkronosan. Most pedig nézzük milyen is volt ez az évad! :)

A The Middle kilenc évadot élt meg, és egy tökéletes befejezést kapott. Ráadásul nem is úgy hirtelen kaszálták el, hanem az egész S9 így volt reklámozva. A Heck család tehát kapott lehetőséget a búcsúra, ami mindenképp hatalmas piros pont az ABC-nek, de azért be kell vallani, hogy sokkal több nem is volt már a Heck-történetben. Persze a rajongókat ez a tény nem vigasztalja. Én például kíváncsi lettem volna Brick további éveire, de 9 esztendő alatt végignéztük Axl felnőtté válását, illetve Sue is egyetemista volt már. Egy gyerekre pedig nehezen lehet egy egész sorozatot építeni.

Karakterfejlődések

Az utolsó epizódokban igyekeztek lezárni a történetszálakat (innentől már spoilerek is jönnek), Axl (Charlie McDermott) Denverben kapott állást. Ő egy sikeres srác, most vált csak igazán felnőtté. A kezdeti lázadásai ellenére bőven tartogatott meglepetéseket. Főleg ha a család iránti (korábban nem nagyon mutatott) szeretetéről van szó. Sue (Eden Sher) egy két lábon járó balszerencséből válik fokozatosan nővé. Emlékeztek még a fogszabályzós kicsi Sue-ra? Na, ugye! :) Sean Donahue (Beau Wirick) iránt érzett szerelme pedig viszonzásra kerül. Igen, picit érzelgős zárós epizódok, de kell az ilyen is néha… Brick (Atticus Shaffer) pedig úgy összességében ugyanolyan könyvmoly és különc mint az első részben. Megnőtt, meg szerzett egy hasonlóan fura lányt (Cindy). De nem szabad elfelejteni Frankie (Patricia Heaton), illetve Mike (Neil Flynn) karaktereit sem. Neil Flynn miatt kezdtem el nézni anno a sorozatot. Ő volt a Scrubs mindenese. És itt is hozza azt a passzív hozzáállását mindenhez. Frankie pedig a tökéletes ellentéte, aki igyekszik minden szituációból a legtöbbet kihozni.

Összegzés

A The Middle sose volt egy kimondottan izgalmas vagy akciókban gazdag sorozat. Ez a tipikusan családi kikapcsolódást. Leülsz a TV elé, vagy este lefekvés előtt megnyitod az epizódot és jót nevetsz. Erre pedig messze az egyik legjobb széria. Én épp ezért egy erős 8/10-es értékelést adok. Az évad posteréről idézve zárom a posztot: the end.


Ha nem szeretnél lemaradni a hasonló posztokról, kövesd a blog Facebook oldalát!