Kiemelt kép

Thor: Sötét világ (2013) - #marvelmaraton

Hamarosan érkezik a mozikban A Hangya és a Darázs, így #marvelmaraton-t tartunk a blogon. A következő film pedig a Thor folytatása, a Thor: Sötét világ (Thor: The Dark World), amely 2013-ban került bemutatásra.

A film időben a Bosszúállók után játszódik. Thornak és csapatának hála ismét béke van a 9 világban, a Thor végén elpusztult Bifröszt újraépült, Loki pedig életfogytig tartó büntetését tölti.  Odin szerint fia készen áll az uralkodásra, de ő mégsem erre vágyik, hanem Jane szerelmére. Közben a Földön Jane, illetve gyakornoka, Darcy a kilenc világ együttállását, a konvergenciát tanulmányozzák, amikor egy különös véletlen során Jane megtalálja az Aethert...

A történet kellően érdekes, a látvány sokkal jobb, mint az előző filmben, és igazából úgy összességében is jobb, mint az előzmény. A színészek (Chris Hemsworth, Natalie Portman, Tom Hiddleston és Anthony Hopkins) itt is nagyon jól eljátsszák a kiosztott szerepeket, de most sokkal nagyobb szerepet kapott Hiddleston, vagyis Loki karaktere, akire Jane és az Aether miatt Thor kényszerből támaszkodik. De az ő színészi képességeire bátran lehet egy egész filmet is építeni, mert egy zseni a csávó... (személyes véleményem szerint a legjobb a filmben).

A humoros jelenetekből itt is van bőven, aminek egyik fő forrása Darcy (Jane gyakornoka). De poénos kijelentések, párbeszédek, beszólások mellett bőven akadnak helyzetkomikumok is, amik nagyon feldobják a filmet. Szóval, ha valaki egy jót akar nevetni, meg úgy amúgy is imádja a Marvelt, akkor nem fog csalódni. Most sem. Összességében egy látványos, pörgős, akciójelenetekben és humorban gazdag film lett, amely egy 7.5/10-et ér nálam. IMDb-n egyébként most kereken 7.0-ás értékelés van közel félmillió szavazatból.


Ha nem szeretnél lemaradni a hasonló posztokról, kövesd a blog Facebook oldalát!