Kiemelt kép

Több ilyen sorozat kellene! - Ilyen volt a Hackerville

Tavaly novemberben volt a Hackerville sorozat premierje, amelyről akkor írtam ismertetőt a blogra. A 6 részes széria az HBO Románia/Europe (és a német TNT Serie) saját gyártása.

A sorozat azzal indul, hogy egy német bankot hackertámadás ér, amelyet a nyomok alapján román hackerek követhettek el, így az egyik nyomozót elküldik Temesvárra, hogy nézzen kicsit utána a dolgoknak. Ott természetesen együtt kell működnie a helyi rendfenntartó erőkkel, illetve szembe kell néznie romániai múltjával és apja titkaival. A főszerepekben egyébként Anna Schumacher, Andi Vasluianu és Voicu Dumitras.

Ahogy már korábban is írtam, engem érdekel a téma és kíváncsi voltam milyen titkok derülnek majd ki Lisa-val kapcsolatban. A hackerek, a kibervédelem és a támadások már-már mindennapjaink részei, így öröm látni, hogy sorozat készül a témáról és a problémáról. De ami igazán fontos: egy 13 éves srác is jelenthet nemzetbiztonsági kockázatot. Bankokat tör fel egy ajándék megvásárlása kedvéért, játékból tömegkarambolokat és életveszélyes szituációkat okoz. Ha pedig rossz emberek társaságába kerül (vagy mondjuk elrabolják) akár még ennél is nagyobb károkat okozhat.

A fontos téma persze nem elég, hogy egy sorozat jó is legyen és lekösse a nézőket. A poszt írása előtt végigfutottam a magyar médiát és nem igazán találtam sok kritikát vagy ajánlást, ami azt is jelentheti, hogy gyakorlatilag nem sok embert mozgat meg egy sokadik nyomozós sorozat. De szerintem igenis megvan a helye. Engem egészen a végéig lekötött a cselekmény és a karakterekkel sincs semmi gond. Lisa és apja múltjáról mondjuk mutathattak volna többet is, de összességében pozitív volt számomra. Bátran ajánlom a téma kedvelőinek, akik nem riadnak el egy újabb nyomozástól és egy kis drámától.

Hackerville logó © HBO Europe és TNT Serie


Ha nem szeretnél lemaradni a hasonló posztokról, kövesd a blog Facebook oldalát!