Kiemelt kép

Új csatornák és műsorváltozás - Mit nézünk a TV-ben? #7

A napokban tartotta a TV2 Csoport és az RTL Magyarország is sajtótájékoztatóját. Új csatornák és műsorok jönnek, de rengeteg időpontváltozás is lesz február közepétől.

Bővül a TV2 Csoport portfóliója

A TV2 Csoport még tavaly jelentette be, hogy érkezni fog több új csatorna is, de 2018-ban végül csak a Spíler 2 indulhatott el, illetve a Spíler Extra szolgáltatás (Spíler 3-ra jelenleg nincs szükség). Most azonban kiderült, hogy február 17-én fog indulni a Moziverzum és a Jocky TV. Előbbi egy prémium mozicsatorna lesz (ilyen például a DIGI-s FilmNow, a FilmBox és az HBO/Cinemax is). A Jocky viszont egy retro tartalmakat sugárzó sorozatcsatorna lesz, amelynek ráadásul Csankó Zoltán lesz a csatornahangja (Dallas kapcsán lehet ismerős a neve, ő volt Bobbynak a magyar hangja). További részletek és műsorok itt.

Csatorna honlapok:

Február 17-től a DIGI és az Invitel szolgáltatók kínálatában érdemes keresni majd a két új TV-csatornát, de már zajlanak a további tárgyalások.

Költözik az Éjjel-Nappal Budapest + Cool-változások

Az RTL Magyarország sajtótájékoztatóját egy váratlan bejelentéssel kezdte: a 6 éve futó Éjjel-Nappal Budapest február 18-tól az RTLII-re költözik, ahol egészen pontosan 21:30-kor kerül majd képernyőre hétköznaponként. Emiatt az RTL Klub esti műsorai is módosulnak, de erről majd később. A költöztetés oka elég egyértelmű: már nem hoz olyan jó nézettségi számokat és amúgy is kell a hely az új műsoroknak. Arról nem is beszélve, hogy ezzel együtt három napi sorozat volt képernyőn minden este, főműsoridőben.

Tehát a ValóVilág után új fő műsora lesz az RTLII-nek. De nem csak ott kell számítani változásokra, hanem a Cool-on is. A tévéadó az RTL Magyarország egyik meghatározó sorozatos csatornája volt mindig is, de most nagyobb hangsúlyt fog kapni és a terv a társcsatornákkal való összehangolás. A február 18-tól megújuló Cool-ra olyan népszerű sorozatok érkeznek majd, mint a Monk - A flúgos nyomozó (első évadtól), Doktor Murphy (első évad) és A mi kis falunk (szintén teljes ismétlés). A teljes esti műsorrend a következő:

  • hétköznap 18:30-tól: Monk - A flúgos nyomozó (dupla résszel, 1. évadtól)
  • hétfő, 20:30 - Doktor Murphy (1. évad)
  • kedd, 20:30 - Halálos fegyver (1. évadtól)
  • szerda-csütörtök, 20:30 - Dr. Csont
  • péntek, 20:30 - A mi kis falunk (1. évadtól)
  • hétköznap éjszaka, 22:30 - Gyilkos elmék (dupla résszel, kivéve hétfő-kedd, mert ilyenkor A mi kis falunk is képernyőn lesz)

Továbbá délelőtt is várhatóak változások még. (forrás)

Indul az RTL Klub tavaszi műsorrendje!

Azzal, hogy a magyar RTL vezetősége ÉNB Laliékat az RTLII-re helyezte át, gyakorlatilag egy bő órányi értékes főműsoridő szabadult fel, ami újabb műsorok indítását teszi lehetővé.

Az RTL Klub tavaszi struktúrája tehát elég alaposan megváltozik február 18-tól. A Híradó és a Fókusz változatlanul 18 és 19 órától fog kezdődni, illetve ezeket követi a Drága örökösök 19:35-től és a Barátok közt 20:35-től. Utána naponta változó tartalomra kell számítani.

(RTL Sorozatklub - tavaszi műsorrend)

Hétfőn indul (21:10) az új Cápák között, amely egy pénzügyi showműsor lesz. A világszinten sikeres produkcióban gazdag és sikeres üzletemberekből álló zsűri előtt kell a bátor jelentkezőknek bemutatni ötletüket. A cél tehát lenyűgözni a “cápákat” és ezáltal pénzhez jutni a startup beindításához. Ezt a műsort követi (22:10) egy szintén új dokureality Isten veled, Magyarország! címmel. Adásról adásra külföldre költözött magyarok életébe pillanthatunk bele és ezáltal képet kaphatunk a külföldi munkavállalásról és kiköltözésről. De persze nem csak sikertörténetekre kell számítani.

Kedden kezdődik egy új magyar sorozat Alvilág címmel, melynek főszerepére Balsai Mónit kérték fel. A krimi thriller egyébként a Penoza formátumára épít és 8 részes lesz. Utána Házon kívül és XXI. Század. Szerdán Toplista néven ismerhetünk majd meg egy új szórakoztató műsort. A téma vicces és botrányos történetek, emlékezetes pillanatok és persze különféle rekordok, toplistába illő dolgok. A műsort Szabó Zsófi vezeti. Utána a Halálos fegyver 3. évadának részei lesznek láthatóak. Csütörtökön visszatér Sebestyén Balázs jól ismert sztárvetélkedője, a Gyertek át!, illetve a Páratlan páros. Pénteken pedig a Doktor Murphy 2. évada lesz látható.

Tavasszal kerül még képernyőre A mi kis falunk folytatása, illetve addig is A Tanár szórakoztatja a nézőket szombat esténként.

Forrás: TV2 sajtóközlemény, RTL Sorozatklub és SorozatWiki

Cover picture © Pixabay
Moziverzum & JockyTV logo © TV2 Csoport
RTL műsorrend © RTL Magyarország, RTL Sorozatklub


Ha nem szeretnél lemaradni a hasonló posztokról, kövesd a blog Facebook oldalát!