Kiemelt kép

Új magyar sorozatok 2019-ben is! - Mit nézünk a TV-ben? #3

Október végén megrendezésre került a Big Picture nevű televíziós rendezvény, ahol több csatorna is képviselte magát és nagyobb híreket jelentett be a jövő évre nézve. Ebben a posztban ezeket próbálom összeszedni, illetve olyan magyar sorozatok, amelyek jövőre fognak érkezni.

Az RTL Magyarország főcsatornáján jövőre rengeteg új tartalomra lehet számítani. Érkezik az X-Faktor 9. és a Survivor 5. évada is. A két népszerű műsoron kívül biztosan láthatjuk A mi kis falunk új évadának folytatását és A Tanár is visszatér, de már Ubrankovics Júlia karaktere (Klaudia) nélkül. A helyére Trokán Nóra érkezik. Illetve jön A hentes pilotja is, amely egy egészen érdekes ötleten alapszik.

Balsai Móni főszereplésével és Ujj Mészáros Károly rendezésével jön Alvilág címmel egy krimi-thriller, amely a holland Penoza adaptációja. A sorozat középpontjában egy női maffiózó áll majd. A másik heti széria teljesen saját ötlet alapján Mellékhatás címmel fog érkezni, amelyben többek között Nagy Zsolt, Adorjáni Bálint, Tenki Réka, Borbély Alexandra és Sztarenki Dóra is szerepet kap. Kreatív producer Herman Péter, a rendező Kovács Dániel Richárd lesz, a forgatókönyvet pedig Gasztonyi Kálmán írja.

Az RTL is megpróbálkozik egy napi sorozattal (ahogy a VIASAT3 is a 200 első randival). A Drága örökösök című széria egy falusi környezetben játszódó humoros vígjáték néhány gazdag örökössel… A főszerepeket Koltai Róbert, Bede-Fazekas Szabolcs, Hajdu Steve, Erdélyi Tímea és Kovács Lehel kapta. Egyébként szintén adaptációról van szó: a horvát Kud puklo da puklo formátumát vették meg.

Érkezik egy üzleti reality is, amely a Dragon's Den brit (eredetileg japán) népszerű formátumát hozza el hazánkba is. A műsorba olyan emberek jelentkeznek, akik valamilyen, szerintük jó ötlettel rendelkeznek és ezt üzletemberekből álló zsűri előtt prezentálják. Egy hasonló műsor egyébként már volt hazánkban is Ecopoly címmel 12 éve.

Az RTL mellett a VIASAT3 (Sony) is dolgozik egy új saját formátumon A La Carte címmel és 10 epizódosra tervezik (de most hetiben). A főszerepben Gryllus Dorka, Simon Kornél, Pokorny Lia, Száraz Dénes, Badár Sándor, Schmidt Sára és Klem Viktor, a rendezési lehetőséget Herendi Gábor és Szilágyi Fanni kapta.

Egyelőre TV2-ről nincs konkrét információm és elvileg az HBO nem is tervez jövőre még új magyar sorozatot. Az új információkat itt fogom megírni, így érdemes követni a blogot a közösségi oldalainkon is, ha nem akarsz semmiről lemaradni. :)


Forrás: RTL Sorozatklub és SorozatWiki


Ha nem szeretnél lemaradni a hasonló posztokról, kövesd a blog Facebook oldalát!