Kiemelt kép

Új napi sorozat az RTL-en! Drága örökösök 1. évad

"Egy igazi család valódi gyökerekkel"

Az RTL Klub hosszú kihagyás után új napi sorozat készítése mellett döntött, amely itthon az utóbbi időben nem csak ezen a csatornán volt hanyagolva. A mi kis falunk (és persze A Tanár) sikere azonban elég lendületet adott a magyar sorozatgyártásnak, aminek én kifejezetten örülök.

A Drága örökösök egy szituációs komédia, amely humorban és helyszínben hasonlít A mi kis falunkhoz, illetve itt is egy külföldi adaptációról van szó, a horvát Kud puklo da puklo széria ötlete alapján készült. Az alaptörténet nagyon egyszerű: adott egy vidéki nagypapa, aki hatalmas vagyont hagyott fővárosban élő három gyermekére és két felnőttkorú unokájára, akik utálják egymást. Az örökösök azonban egy különös feltétel teljesítése árán kaphatják csak meg a pénzt: egy évig nem hagyhatják el Ökörapátit 12 óránál több időre, amelyre egy ügyvédnő kell, hogy odafigyeljen. Ha senki sem teljesíti a végrendeletben foglaltakat, akkor a helyi egyesület kapja meg az örökséget. A sorozat főszerepeit többek között olyan nagyszerű színészek játsszák, mint például Koltai Róbert, Járó Zsuzsa, Lengyel Ferenc vagy Kovács Lehel.

Ha sitcom-ról beszélünk, akkor érdemes megnézni milyen karakterek kaptak helyet a sorozatban. Az öt örökös mind-mind különböző személyiség, van egy szerencsejáték miatt zűrös alakoknak tartozó srác, van egy frissen végzett orvos, akit a párja rugat ki a kórházból, van feleségét semmibe néző családfő és beképzelt munkakerülő nő is. A helyiek furcsaságairól nem is beszélve. Az egyesület célja természetesen a városiak elkergetése, de ehhez azért a rafinált Szappanoséknak is lesz egy pár szava.

Összességében tehát egy humoros, jól kitalált sorozatról van szó, amely esti kikapcsolódásként tökéletes lehet. Ha valaki kedvet kapott hozzá, akkor vagy az RTLMost.hu-n vagy minden hétköznap este nézhető az epizódokat meg az RTL-en.

További információk: rtl.hu/dragaorokosok

Drága Örökösök (Ökörapáti tájkép) © RTL Magyarország


Ha nem szeretnél lemaradni a hasonló posztokról, kövesd a blog Facebook oldalát!