Kiemelt kép

Új sorozat az RTL-en: A tanár

Az RTL-en egy héttel ezelőtt ért véget A mi kis falunk 2. évada, de már ezen a héten el is indult A tanár. A sorozat minden szombaton este 8-kor látható az RTL Klub csatornán.  Vasárnap pedig, ha valaki lemarad, visszanézheti az ismétlést. Esetleg a megújult RTL Most-on is visszanézhető lesz.

A főszereplő Vasvári Szilárd, akit Nagy Ervin alakít és egy fizika-, kémia-, testnevelésszakos tanár. Az epizódok egy-egy különálló közéleti és társadalmi kérdést dolgoznak fel. Az első részben például az örökbe fogadást, ami sokként éri Szilárd diákját, Rolandot és emiatt el is szökik otthonról, ráadásul tanárához akar költözni. Szilárd ígéretet tesz arra, hogy segít megkeresni vér szerinti szüleit. Nagy Ervin egyébként nagyszerűen játssza a főszerepet, tökéletesen alakítja a humoros és a komoly Szilárdot is. A sorozat Nagy Ervin mellett olyan színészeket sorakoztat fel, mint például Anger Zsolt, Simon Kornél vagy Elek Ferenc. A lenti linkeken megtekinthető a teljes szereplő lista.

A témákkal és a színészekkel tehát nincs gond, már ezek alapján is megéri egy esélyt adni a sorozatnak. Ráadásul saját gyártásról van szó, igaz egy német sorozat remake-je, de ezzel a remake koncepcióval A mi kis falunk esetén sem volt gond, sőt, a magyar verzió még jobb is lett, mint a szlovák. A főcím dalát egyébként ByeAlex énekli, ebből is látszik, hogy nem aprózták el. A vizuális élménnyel sincs egyáltalán gond, RTL-minőség, kár tagadni.

Azzal viszont esetlegesen van baj, (nézőpont kérdése minden) hogy mennyi a valóságalapja az egésznek. Nagyjából semmi, hisz egy középiskolában talán kevesebbszer látni ablakon kiugró tanárokat. Ennyire diákszerető tanárokat meg főleg nem. Ha egy tesi órán semmi szigor nincs, de cserébe kb sört osztanak… akkor az nem is igazán tesi óra. Nem is azt mondom, hogy nincsenek normális és kedves tanárok gimiben, mert ez nem igaz, de ennyire azért nem. Persze most el lehet képzelni mennyire lenne érdekes egy olyan sorozat, ahol a tesi órán 5 kört kell futni bemelegítés jelleggel, ahol a tanár dolgozatok és cetlik sorát íratja diákjaival.  Szóval tökéletes ez így.

Mindent egybevetve, kíváncsi leszek milyen is lesz az első évad.  A véleményem az első rész alapján az, hogy egy újabb remek sorozatról van szó. Kinek ajánlom? Neked! :)

Linkek:
A sorozat hivatalos oldala
PORT.hu adatlap

A Tanár logó/képernyőkép © RTL Magyarország


Ha nem szeretnél lemaradni a hasonló posztokról, kövesd a blog Facebook oldalát!