Kiemelt kép

Új tanárok és diákok - kezdett A Tanár 2. évada

Az RTL Klub csatornán a mai napon kezdett A Tanár második évada. Korábban már írtam a sorozatról ismertetőt és évadértékelőt is (linkek lent), így ebben a posztban főleg az újdonságokról lesz szó.

Új szereplők. Az előző évad azzal ért véget május végén, hogy Klaudia és Dr. Nyelves elköltözött Amerikába, így Ubrankovics Júlia és Simon Kornél is kiszállt a sorozatból. Az új évad pedig ennek köszönhetően egy új női főszereplővel (Trokán Nóra - Kovács Lilla szerepében, igazgatóhelyettes, illetve magyar-töri tanár) és a szakgimnázium egy másik iskola összevonásával indult. Ez persze rengeteg új diákot és tanárt is jelent pluszban, amivel Szilárdnak (Nagy Ervin) meg kell küzdenie. De nem csak a diákok problémái foglalkoztatják, hanem Lilla kapcsán ismét szerelmi szálakat csempésztek a történetbe. Egészen konkrétan ő egy volt barátnője, akivel csúnyán váltak el korábban.

A sorozat különlegessége továbbra is a téma. Minden epizódban egy-egy fontos (diákokat érintő) problémáról van szó, mint például az örökbefogadás, identitáskeresés vagy a tinédzserek rivalizálása. Az első részben is egy egészen komoly probléma kerül elő: bűnözés és a javítóintézet. Természetesen, ahogyan azt megszokhattunk, Szilárd hősként kiáll új diákja mellett, aki épp most került ki az intézetből és hatásos példát mutat rajta keresztül a többiek számára is: elviszi és bezárja őket a cellákba. Aztán lopás a suliban… nyilván ráfogják, Szilárd hisz neki, igaza lesz, szóval a szokásos történetvezetés. Annyi biztos, hogy aki eddig szerette a sorozatot, annak nem mondok semmi újat, erre lehet számítani a következő (hét?) részben is.

Összességében csak ajánlani tudom mindenkinek, mert egy remek színészekkel és témákkal összerakott sorozatról van szó. Nem kell különösen komoly mélységekre gondolni, többnyire csak a problémák felszínét súrolják a részek, de a humoros megközelítéssel kitűnő szombat esti kikapcsolódásnak is lehet tekinteni. Aki szeretné nézni TV-ben (fent van RTL Most-on is), annak szombat esténként kell az RTL Klub-ra kapcsolni (elvileg marad a 20:00 kezdés, de ez nincs kőbe vésve, folyamatosan variálnak valamit).  

Kapcsolódó bejegyzések:
Új sorozat az RTL-en: A tanár
A Tanár: vége az első évadnak

A Tanár logó/képernyőkép © RTL Magyarország


Ha nem szeretnél lemaradni a hasonló posztokról, kövesd a blog Facebook oldalát!