Kiemelt kép

Újabb Marvel alkotásokat jelentettek be - Disney Investor Day 2020

A Disney idén is megtartotta éves nagy prezentációját, a Disney Investor Day-t, amelyen elsősorban jövőévi tartalmakról volt szó, de több távlati terveit is ismertette a tartalomgyártás és szolgáltatásainak nemzetközi terjesztése kapcsán. Ebben a posztban a Marvel Filmes Univerzummal (MCU) kapcsolatos bejelentésekről lesz szó.

Az egyik legfontosabb infó, hogy sokkal jobban be lesznek integrálva az MCU-ba a sorozatok, mint eddig, ami a gyakorlatban annyit jelent, hogy nem árt majd tisztában lenni ezekkel az alkotásokkal is, mert a filmek és sorozatok történetszálai sokkal jobban összefonódnak a jövőben. 

Sorozatok

A korábban bejelentett sorozatok kapcsán érkeztek pontosabb infók, de kaptunk 4+1 teljesen új címet is, most ezeket vesszük végig sorban, melyikről mit lehet eddig tudni.

Január 15-én lesz a WandaVision premierje a Disney+ szolgáltatáson, március 19-én pedig a The Falcon and the Winter Soldier érkezik. Mind a két sorozat 6-6 részes lesz. Már forgatják a szintén 6 epizódból álló Loki-t is, amely valamikor májusban lesz látható. Még 2021-ben érkezik a What If...?, a Ms. Marvel és a Hawkeye is. 2022-ben pedig a távlati tervek szerint jönni fog a Moon Knight és a She-Hulk is.

És akkor nézzük az új címeket.

2022 végére bejelentettek egy speciális részt A galaxis őrzői című filmhez (The Guardians of the Galaxy Holiday Special), amelyet a Vol. 3. közben fognak leforgatni a tervek szerint. Az írói és a rendezői szerepkört pedig James Gunn tölti be.

Secret Invasion címmel érkezik az azonos című képregény adaptációja Nick Fury (Samuel L. Jackson) és Talos (Ben Mendelsohn) karakterek főszereplésével.

Saját sorozatot kap Riri Williams karaktere is, logikusan Ironheart címmel, akit Dominique Thorne alakít majd. Ő egy feltaláló, aki fejlett testpáncélokat alkot. 

War Machine / James Rhodes (Don Cheadle) karakterrel is találkozhatunk ismét, ő az új Armor Wars című sorozatban tér vissza és annyira nem meglepő módon arról fog szólni a történet, hogy mi történik, ha Tony Stark technológiája rossz kezekbe kerül.

És végül, de nem utolsósorban, kapunk egy I Am Groot rövidfilmsorozatot, amely a kis Groot karakterre koncentrál majd főleg. 

Filmek

A sorozatok után térjünk át a filmes bejelentésekre. Itt azért lényegesen kevesebb az új infó. A 2022-ben érkező Ant-Man 3 végre megkapta alcímét, mostantól hivatalosan Ant-Man and the Wasp: Quantumania néven kell várni a filmet, amelyhez Kathryn Newton is csatlakozik.

Kaptunk pontosított premierdátumokat, így nézzük mik az eddig bejelentett új címek:

  • Black Widow (2021. május 7.)
  • Shang Chi and The Legend of The Ten Rings (2021. július 9.)
  • Eternals (2021. november 5.)
  • Doctor Strange In The Multiverse of Madness (2022. március)
  • Thor: Love and Thunder (2022. május)
  • Black Panther 2 (2022. július)
  • Captain Marvel 2 (2022. november)
  • Ant-Man and the Wasp: Quantumania (2022)
  • Guardians of the Galaxy Vol. 3 (2023)
  • Blade

Kiemelt kép és poszterek © Disney, Marvel


Ha nem szeretnél lemaradni a hasonló posztokról, kövesd a blog Facebook oldalát!