Kiemelt kép

Véget ért a Bátrak földje

A héten befejeződött az RTL Klub saját gyártású romantikus telenovellája, a 80 részes Bátrak földje. A sorozat január óta volt képernyőn és minden hétköznap jelentkezett, amelyről pontosan lehetett tudni, hogy egy évados, de kerek egész történetet fogunk kapni. 

De mi ez a sorozat? Egy romantikus korban, egészen pontosan 1865-ben játszódik (bár az utolsó részben ugrunk 2 évet az időben), amikor a rang és a származás sokkal többet jelentett az igaz szerelemnél, de ezt a fiatalok már kevésbé látták így. Szerelmi négyszög alakul ki egy bárókisasszony, a szolgálólánya és két rivális férfi között, egy paraszt és egy zsandár küzdhet meg a bárókisasszonyért. 

Ha nem láttad a sorozatot, de felkeltette az érdeklődésedet, akkor az RTL Most-on bármikor vissza tudod nézni. Spoileresen folytatom!

A sorozat ismertetője kimerül annyiban, hogy itt egy romantikus történetet fogunk látni, szerelmi négyszöggel. De azért ennél jóval többről van szó. Rögtön elsőként ott van a házasságon kívüli gyermek, a báró eltitkolt fia vagy épp a báróné félrelépése, de emellett a sorozat rengeteg olyan témával foglalkozik, ami az akkori korban elképzelhetetlennek számított: nő iratkozzon be egy orvosi egyetemre, egy paraszt és egy báró összeházasodjon, házasságon kívül szülessen meg egy gyermek vagy két különböző vallású ember szeresse egymást, a vallások közötti házasság meg közel lehetetlen volt. A rokoczaiak története végül happy enddel zárult, ami egy romantikus sorozatnál alapkövetelmény.

Ha valaki annyira nem rajong a szerelmi négyszögekért, akkor is ott tud ragadni a tévé előtt. Mai szemmel nézve egy szokatlan világ tárul elénk és nem csak a szereplők, de az RTL is bátor volt, amikor egy ilyen napi sorozatot útjára indított, de azt kell, hogy mondjam, megérte. A Bátrak földje nagyon jó nézettséget hozott, sokszor félmillió felett volt, rétegműfajhoz képest megtalálta a célközönségét. Tényleg bátran ajánlom mindenkinek!

És így a poszt végére két érdekesség: a sorozat díszletéül szolgáló kastélyt és a falut meg lehet saját szemmel is tekinteni és látogatni. A kastélyjeleneteket a Nagytétényi Kastélymúzeumban, a többi jelenetet pedig a Szentendrei Skanzenben forgatták le egészen hat hónapon keresztül.

Kiemelt kép © RTL Magyarország


Ha nem szeretnél lemaradni a hasonló posztokról, kövesd a blog Facebook oldalát!