Kiemelt kép

Visszatért a Legyen Ön is Milliomos!

A TV2 megvette a népszerű kvízműsor jogait és újra képernyőre tűzte hosszú kihagyás után. A legendás műsor itthon Vágó István vezetésével vált igazán közkedveltté, de azóta próbálkozott az RTL Klub Fábry Sándor és Friderikusz Sándor segítségével a műsor újraélesztésével, sajnos nem sok sikerrel. Most azonban új csatorna, új műsorvezetővel tér vissza a formátum. Gundel Takács Gábor (Áll az alku, Maradj talpon!, KérdezŐ) kapta meg a játékvezetői széket, aki talán a legjobb erre a szerepre. Az első részek már lementek a TV2-n, ami alapján elég sokféle vélemény és kritika született már a sajtóban. Egy viszont teljesen biztos: jól indult és remélhetőleg hasonlóan sokan fogják nézni a műsort. Az első rész konkrétan 800 ezer körüli össznézettséget eredményezett a csatorna számára, amire TV2 esetében már régen volt példa hétköznap este. Ez nagyban köszönhető annak, hogy nem rakták be rögtön 19 óra körülre, mert akkor az új Drága örökösök sorozat ellen esélye se lenne (az milliós nézettséget produkált).

A szabályok a korábbi évekhez hasonlóan továbbra is ugyanazok, de látványban és apróbb módosításoknak hála mégsem teljesen ugyanaz. Sokkal élénkebb lett a logó, a színek, a kérdések és játékelemek grafikája, így modernebben hat a mai televíziós igényekhez alkalmazkodva. Változások a szabályban: minden játékos 10-szer szavazhat a körkérdésre, így 10-szer annyi esélye van bekerülni a műsorba (ami sokkal logikusabb, mint egy hibás válasz vagy rosszabb idő miatt hazaküldeni egyből mindenki mást). Apróság, de látványos még az is, hogy a telefonos segítség esetében 3 ember közül választhat a játékos annak megfelelően, hogy ki lenne a legalkalmasabb a helyes válasz kiderítésére. De továbbra is 30 másodperc van telefonálni, ami persze nem sok, de a mai internetes világban 10 másodperc is elég lehet bármit kideríteni ;)

Mindent egybevetve én örülök a formátum visszatérésének, mert szükség van ilyen típusú játékokra is, és szinte biztos, hogy nézni is fogom rendszeresen.

Minden hétköznap 20:55 és 22:20 között látható a TV2 csatornán!
További információk: tv2.hu/legyenonismilliomos

Kiemelt kép (logó) © TV2 Csoport / IKO / Sony Pictures


Ha nem szeretnél lemaradni a hasonló posztokról, kövesd a blog Facebook oldalát!