Kiemelt kép

Ilyen volt a Young Sheldon (1. évad)

A CBS híres sitcom sorozatáról, a The Big Bang Theory-ról (Agymenőkről) szerintem már mindenki hallott. 2017-ben pedig elindult a főszereplő, Sheldon Cooper (Jim Parson) saját előzménysorozata, melyben 9 éves. Most pedig az HBO-nak köszönhetően az HBO GO-n, vagy a csatornákon nézhető szinkronosan a Young Sheldon (Az ifjú Sheldon).

A széria főszereplőjének, a kilenc éves zseninek szerepét Iain Armitage kapta meg, míg Jim Parson az idősebb Sheldonként kommentálja az eseményeket. Ez a narráció egyébként nagyon fel tudja dobni az epizódok hangulatát, mert picit közelebb helyezi a spin-offot az eredeti sorozathoz. A 22 rész során megismerhetjük a Cooper családot, illetve megtudhatjuk a különböző furcsa szokások előzményét is. Például a kapcsolati szerződések írásának okát.  Az Agymenőkhöz képest itt ráadásul nincs nevetés sem a háttérben.

A többi szereplőt is nagyon jól eltalálták. Sheldon húga egy buta, de annál gonoszabb Missy, de bátyja, Georgie sem az eszéről híres (színészek: Raegan Revord és Montana Jordan). Ők viszonylag kevesebb szerepet kapnak, de pl. Missy egy-egy kijelentése a tökéletes pillanatban is képes feldobni az unalmasabb jeleneteket, pl. vacsoránál. A Meemaw-t (Sheldon nagyanyját) alakító Annie Potts egy nagyon jó színésznő, akinél jobbat nem is találhattak volna a szerepre. Az utolsó epizódokat viszont egyedül ő vitte el a hátán, ami elég zavaró volt. Konkrétan a professzorral való ismerkedésével zárult az évad, ami egészen őszintén nem tetszett. Valami Sheldon-centrikusabb lezárást vártam, akár egy to be continued felirattal a végén, főleg, hogy már azt is lehet tudni (január óta), hogy jön majd a 2. évad is.

A sorozat bőven hozza a The Big Bang Theory színvonalát, sőőőt, néha még túl is tesz rajta. Kellően humoros, a karakterek a fent kifejtettek miatt szuperek, és úgy összességében simán 7.5/10. Csak ajánlani tudom mindenkinek! (Agymenők-fanok előnyben.)

Young Sheldon logo and Sheldon's picture (c) CBS.


Ha nem szeretnél lemaradni a hasonló posztokról, kövesd a blog Facebook oldalát!